ΛΕΥΚΑΝΣΗ

ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Η λεύκανση μπορεί να γίνει στο οδοντιατρείο ή μονο στο σπίτι ή συνδυασμός οδοντιατρείο-σπίτι που είναι η αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη μέθοδος λεύκανσης.

Γενικά: Η λεύκανση στο οδοντιατρείο είναι μία διαδικασία με την οποία επιχειρούμε να κάνουμε τα δόντια σας πιο λευκά χρησιμοποιώντας μείγμα υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Η λεύκανση στο οδοντιατρείο δίνει τα μέγιστα αποτελέσματα στο λιγότερο  δυνατό χρόνο και με την όσο δυνατή μικρότερη ευαισθησία των δοντιών.

Περιορισμοί: Όλες οι θεραπείες που αφορούν την υγεία έχουν και κάποιους περιορισμούς. Ανεπιθύμητες ενέργειες κατά την επαγγελματική λεύκανση είναι ασυνήθεις και ασήμαντες:

Ευαισθησία δοντιών: Κατά τη διάρκεια της λεύκανσης κάποιοι ασθενείς ίσως αισθανθούν ευαισθησία στα δόντια τους. Αυτό είναι φυσιολογικό και η ευαισθησία είναι πολύ ήπια εάν γενικώς δεν πάσχετε από ευαίσθητα δόντια. Εάν όμως γενικά τα δόντια σας είναι ευαίσθητα στο κρύο, παρακαλούμε να μας το αναφέρετε πριν τη λεύκανση. Στη περίπτωση που νιώσετε κάποια ενόχληση κατά τη διάρκεια της λεύκανσης ή μετά από αυτήν, ενημερώστε μας ώστε να μπορέσουμε να μετριάσουμε την ενόχληση. Συνήθως ένα ήπιο αναλγητικό είναι αρκετό για να εξαλείψει κάθε ενόχληση.

Ερεθισμός των ούλων: Η λεύκανση είναι δυνατόν να προκαλέσει μικρό ερεθισμό στα ούλα ή στα χείλη. Αυτό είναι αποτέλεσμα επαφής του υλικού της λεύκανσης με τους μαλακούς αυτούς ιστούς. Παίρνουμε κάθε προφύλαξη για να το αποφύγουμε αυτό τοποθετώντας προστατευτικά υλικά αλλά κάποιες φορές μπορεί αυτό να συμβεί. Στην περίπτωση αυτή ο ερεθισμός διαρκεί λίγες μέρες και είναι πολύ ήπιος. Πλύσεις με αλατόνερο βοηθούν σημαντικά.

Παρακολουθήστε πώς πρέπει να βάζετε το υλικό λεύκανσης στο σπίτι:

elGreek
en_GBEnglish elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο